Elérhetőség:
rendelhető 
Szállítás
1-2 munkanap
Cikkszám:
PRO-449
Áfa 27:
27 % (benne van az árban)

1.620 Ft

db

Leírás

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

SZIGORÚAN CSAK ÉTKEZÉSI CÉLRA ALKALMAS, BIO MAGOKAT CSÍRÁZTASSUNK, amelyek gyógynövény és élelmiszer boltokban kaphatók. Sok esetben nem csak a csávázott vetőmag, hanem a piacokon vásárolt ?sima? mag is komoly problémákat okozhat, mivel ezeket néha vegyszerekkel kezelik penészesedés és rovarok ellen.

-MOSÁS: A magokat tegyük az egyik lukacsos edénybe, vagy szűrőbe és folyóvíz alatt alaposan mossuk le.

-ÁZTATÁS: A tisztára mosott magokat öntsük át az alsó, zárt aljú tálkába, majd engedjünk rá annyi vizet, hogy az bőven ellepje. Az áztatás addig tartson, amíg a magok szemmel láthatóan meg nem duzzadnak. Átlag 1-1 nap. A vastagabb héjúak (tökmag, napraforgó, stb.) áztatása még hosszabb időt igényel (1-2 nap).

-CSÍRÁZTATÁS: A megduzzadt szemeket  helyezzük át az  egyik  lukacsos tálba és  folyóvíz alatt öblítsük le. Öblítés után a maggal teli lukacsos edénykét tegyük a vízzel teli zártaljú edényre. Az öblítést naponta min. 2-3 alkalommal ismételjük meg, amely a nyákosodást előzi meg és a csírák fejlődéséhez biztosít vizet. A magoknak szükségük van arra, hogy enyhe párában legyenek, ezért helyezzünk rájuk egy másik lukacsos tálkát, vagy takarjuk le egy egyszerű tányérral. Ha a csírák penészesednek, akkor esetleg próbáljunk meg ?fedő? nélkül csíráztatni, sűrűbben öblíteni a csírákat, vagy szellősebb, pár fokkal hűvösebb helyre tenni a tálat. A csomagban több lukacsos tálka is található, ez lehetővé teszi, hogy egyszerre, nagyobb mennyiségű, vagy többféle magot csíráztassunk egy időben, egymás fölött.

-CSÍRÁZTATÓ TÁL ELHELYEZÉSE: Világosban a csírák sötétebb zöld színűek lesznek, C-vitaminban és karotinban sokkal gazdagabbak, mint a sötétben tartott társaik. Ügyeljünk arra, hogy a nap közvetlenül ne süsse a maggal teli tálat, mert a napsütéstől megfőhetnek, tönkremehetnek benne a csírák.

-IDEÁLIS CSÍRÁZTATÁSI HŐMÉRSÉKLET: mag fajtájától függően: 17-25 °C között.

-CSÍRÁZTATÁS IDŐTARTAMA: Felhasználástól függően 3 naptól akár egy-két hétig is tarthat. Ha búzafüvet nevelünk, akkor a csíráztatás, hajtatás eltarthat 4-5 hétig is.

-CSÍRÁK FELHASZNÁLÁSA: Nyersen, sütve, vagy főzveMagostól, vagy mag nélkül. Fontos tudnunk, hogy a csírák nyersen, friss állapotban tartalmazzák a legtöbb hasznos tápanyagot. Penészes, rothadt, kellemetlen szagú csírákat soha ne együnk.

-CSÍRÁK TÁROLÁSA: Nyersen hűtőben (akár 1-2 hétig is), vagy alacsony hőfokon (40-50 °C) történő szárítás után, zárt dobozban.

Ügyfeleink véleménye

Értékeléseddel és véleményeddel segíthetsz másoknak a döntésben, hogy mit érdemes megvenniük, kiemelheted a termék előnyeit, elmondhatod a vele kapcsolatos tapasztalataidat, és nem utolsó sorban nekünk is visszajelzéssel szolgálhatsz róla, hogy mennyire voltál elégedett vele - vagy magával a kiszolgálással stb.