Elérhetőség:
rendelhető 
Szállítás
1-2 munkanap
Cikkszám:
PRO-404
Áfa 27:
27 % (benne van az árban)

890 Ft

db

Leírás

Miért használ a Lavera “sodium flouridot” azaz nátrium fluoridot a mentolos fogkrémben?

Egy jó ideje egymásnak ellentmondó vélemények látnak napvilágot a fluorid valódi hasznosságáról, mely megelőzi a fogszuvasodást. A WHO (az ENSZ Egészségügyi Világszervezete) statisztikája szerint a fluorid meghatározott mennyiségű bevitele szervezetünkbe hatékony védelmet nyújt a fogszuvasodás ellen. A fluorid megelőzi a fogkárosodást, sőt ki is tudja javítani a kezdődő sérüléseket a fogzománcon. A fluorid megállítja a szájban lévő baktériumok anyagcseréjét, megakadályozza, hogy a baktériumok savat termeljenek, mely megtámadja a fogzománcot. Továbbá a fluorid a szájban hosszantartó frisseséget kelt.

Az RDA a termék dörzsölési értékét mutatja, melyet speciális mérési módszerrel határoznak meg. Valamilyen dörzsölő anyagot a fogkrémnek tartalmaznia kell, hogy tisztítson. Minél magasabb az RDA érték, annál jobb a tisztító hatása a terméknek

Valóban káros az egészségre a fluorid?

A kozmetikai termékekben alkalmazott fluorid mennyiségét törvény szabályozza. A kozmetikai törvény szerint a fogápolási termékekben max 0,15 % tiszta fluorid megengedett. A gyermek fogkrémekben a fluorid tartalom jóval alacsonyabb, mint a felnőttekében. Ennek oka többek között az, hogy a gyermekek gyakran lenyelik a fogkrémet.

Az ajánlott értéket szem előtt tartva a lavera mentolos fogkrém az optimális 0,14%-os fluorid tartalmú.

Milyen fajta flouridot használ a Lavera?

A lavera termékeiben sodium flouridot használ, ami a legmegfelelőbb a fogszuvasodás elleni védelem szempontjából. A minőségi szabványokat illetően a lavera szorosan együttműködik a BDIH-val, mely kidolgozta a valódi naturkozmetikumokra vonatkozó irányelveket, és ez egyértelmű útmutatást ad a fogyasztók számára. A BDIH támogatja a holisztikus szemléletet és a környezetünk iránti felelősségteljes magatartást. A BDIH a sodium fluorid jelenlétét a természetes kozmetikumokban helytállónak tartja

A sodium fluoridnak három előnye van:

1. A fluoriddal (mono fluorine foszfát) ellentétben, amit a konvencionális fogkrémekben alkalmaznak, a sodium fluorid egy szervetlen fluorid, melyben nincsenek foszfát kötések. Az allergiában szenvedő egyének gyakran reagálnak foszfát irrigációra. A sodium fluorid, mely nem tévesztendő össze a sodium mono fluorine foszfáttal, nem okoz irritációt.

2. A sodium fluorid azonnali és természetes hatású.

3. A tesztek azt bizonyítják, hogy elsősorban a sodium fluorid az, ami gyorsan semlegesíti a szájüregben levő baktériumokat

Mérgező-e a fluorid?

A fluorid kétségtelenül káros az emberi szervezetre, ha az extra nagy dózisban kerül a szervezetbe – hasonlóan az egyéb kémiai anyagokhoz.

Sokan attól tartanak, hogy egyéb anyagok útján, – mint pl. víz, italok és egyéb élelmiszerek – túl sok fluorid kerül be a szervezetükbe, anélkül, hogy tudatában lennének. A nem szándékos beviteltől való félelem elsősorban a kisgyermekekre vonatkozik, akiknek szájizmaik még fejletlenek, s ezért sokkal több fogkrémet nyelnek le, mint a nagyobb gyerekek és a felnőttek (3 év alatti gyermekek a fogkrém 60%-át lenyelik). Ezért a lavera basis sensitive gyermek foggélje fluoridot és felületaktív anyagot nem tartalmaz.

Egyébként is az alacsony fluorid érték mellett elkerülhető a túladagolás. A túlzott fluor bevitel fluorózist eredményezhet, a fehér elszíneződés a fogakon ártalmatlan, de esztétikailag zavaró. A fogkrém fluorid tartalmával történő mérgezés lehetetlen. Pl: egy egyéves gyermeknek 53 ml fogkrémet kellene lenyelnie a mérgezéshez (összehasonlításul: egy gyermek fogkrém 75 ml-es). Felnőttek esetében ez az érték természetesen sokkal magasabb. A fogkrém használatával történő mérgezés kizárható.

Ügyfeleink véleménye

Értékeléseddel és véleményeddel segíthetsz másoknak a döntésben, hogy mit érdemes megvenniük, kiemelheted a termék előnyeit, elmondhatod a vele kapcsolatos tapasztalataidat, és nem utolsó sorban nekünk is visszajelzéssel szolgálhatsz róla, hogy mennyire voltál elégedett vele - vagy magával a kiszolgálással stb.