Elérhetőség:
rendelhető 
Szállítás
1-2 munkanap
Cikkszám:
PRO-137
Áfa 27:
27 % (benne van az árban)

1.890 Ft

db

Leírás

A chia mag gyógyító tulajdonságai leginkább magas omega-3 zsírsavtartalmának és kiegyensúlyozott omega-3-omega-6 zsírsav aránya. A chia mag ráadásul különösen gazdag alfa-linolénsavban, ami nagyszerűen támogatja a szív- és érrendszert.

A Superfoods for Dummies szerzője azt írja, hogy mogyorós íze jól passzol a különböző ételekhez. Ráadásul képes nagy mennyiségű vizet elnyelni, így nagyon eltelíti a gyomrot, ami által a szénhidrát felszívódása lelassul, így később éhezünk meg. Ráadásul ennek a tulajdonságának köszönhető, hogy képes elmulasztani a gyomorégést és nyugtatja a felfúvódott beleket is.

Növeli a jó koleszterin mennyiségét

Az Arizonai Egyetem kutatói szerint a chia mag a leggazdagabb növényi forrása az ALA zsírsavnak, ami javítja a vér koleszterinszintjét. egy 2005-ben publikált tanulmányukban leírják, hogy laboratóriumi patkényokat két csoportra osztottak a kísérletben és az egyik csoportot kukoricaolajjal, a másikat chiamagolajjal etették. A vizsgálati periódus végén a kutatók tesztelték az állatok teljes koleszterinszintjét, a magas sűrűségű lipoprotein és az alacsony sűrűségű koleszterin mennyiségét is és arra jutottak, hogy a chia maggal etetett állatok esetében a jó koleszterinszint szignifikánsan magasabb volt, mint azoknál a patkányoknál, akik kukoricaolajat kaptak. Ráadásul a chia magot kapott patkányoknál jóval alacsonyabb volt a teljes koleszterinszint, mint társaiknál. Arra a következtetésre jutottak a kutatók, hogy a chia mag kiváló omega-3 zsírsav forrás azok számára, akik vegetáriánusok vagy allergiásak a halakra és a halászati termékekre.

Ügyfeleink véleménye

Értékeléseddel és véleményeddel segíthetsz másoknak a döntésben, hogy mit érdemes megvenniük, kiemelheted a termék előnyeit, elmondhatod a vele kapcsolatos tapasztalataidat, és nem utolsó sorban nekünk is visszajelzéssel szolgálhatsz róla, hogy mennyire voltál elégedett vele - vagy magával a kiszolgálással stb.