SZAFI FREE KAROBOS LISZTKEVERÉK PISKÓTÁHOZ ÉS MUFFINHOZ 1000G

Elérhetőség:
raktáron 
Szállítás
1-2 munkanap
Cikkszám:
3225
Áfa 27:
27 % (benne van az árban)

1.990 Ft

db

Leírás

Szafi Free karobos muffin/piskóta lisztkeverék 1000g

Kakaómentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, szójamentes, olajmentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes lisztkeverék alap, hozzáadott zsiradéktól mentes piskótákhoz.

 Lassan felszívódó szénhidrátforrásként délelőtti fogyasztásra ajánljuk a fogynivágyóknak!

A kész piskóta GI értéke: 32 (a lenti recept alapján, eritrittel készítve)

A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Fitt termékcsalád. 

Próbálja ki a többi Szafi Fitt termékünket is (palacsinta, nokedli, kenyér stb.)

 

Összetevők: Teljes kiőrlésű hajdinaliszt, tápióka liszt, teljes kiőrlésű köles liszt, karobpor, teljes kiőrlésű cirokliszt, térfogatnövelő szer: nátrium-karbonátok (szódabikarbóna), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav, vanilin kristály, só

 

Átlagos tápérték:

100g lisztkeverékben

100 g natúr piskótában*

Energia:

1385 kJ (327 kcal)

698 kJ (179 kcal)*

zsír:

- amelyből telített zsírsavak:

1,1 g

0,5 g

0,6 g

0,2 g

szénhidrát:

- amelyből cukrok (1):

67,7 g

7,3 g

37,1 g

4 g

rost:

9,6 g

5,2 g

fehérje:

7 g

3,8 g

só:

0,2 g

0,1 g

* gyümölcs és krém nélkül, eritrittel készítve a lenti recept alapján

(1): természetesen előforduló cukor a lisztekben

Az adatok tájékoztató jellegűek!

 

Karobpos piskóta/muffin recept (18 cm-es tortához, vagy 12 db. gyümölcsös muffinhoz):

Hozzávalók:

·   250 g Szafi Free Karobos muffin/piskóta lisztkeverék

·   170 g langyos víz

·   25 g  frissen facsart 100%-os citromlé

·   70 g Szafi Fitt por eritrit - vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor

·   Muffin esetén adjunk hozzá kb. 250 g magozott és kinyomkodott meggyet vagy málnát/epret/cseresznyét/bármilyen bogyós gyümölcsöt

Elkészítés:

·   Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki egy tortaformát diéta szerinti olajjal.

·   Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ehhez adjuk a por állagú édesítőt/cukrot, és alaposan keverjük el.

·   Ezután adjuk hozzá a karobos piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, majd öntsük a formába a sűrű krémet.

·   Amennyiben gyümölcsös muffint, vagy gyümölcsös piskóta kockát szeretnénk készíteni, úgy itt adjuk hozzá azokat.

·   Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig süssük alsó-felső sütési funkción. (muffin esetén a sütési idő kb. 18-20 perc, attól függően, hogy mennyire lédús a gyümölcs)

·   Rácson hagyjuk kihűlni, majd - piskóta esetén - vágjuk ketté, és töltsük meg a kedvenc tortakrémünkkel, végül tegyük pár órát hűtőbe.

Megjegyzések:

Sütés után vízzel, vagy olajsprayvel lefújhatjuk a tetejét, hogy puhább legyen a piskóta, vagy muffin teteje.

Aki porcukorral készíti, annak kb. 50 g porcukor is elegendő, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.

A gyümölcsös muffint, vagy piskótát szobahőmérsékleten dobozban, vagy zacskóban tároljuk, úgy sokáig finom puha marad. Hűtőbe csak akkor kell tenni, ha azt a krém külön megkívánja.

Ügyfeleink véleménye

Értékeléseddel és véleményeddel segíthetsz másoknak a döntésben, hogy mit érdemes megvenniük, kiemelheted a termék előnyeit, elmondhatod a vele kapcsolatos tapasztalataidat, és nem utolsó sorban nekünk is visszajelzéssel szolgálhatsz róla, hogy mennyire voltál elégedett vele - vagy magával a kiszolgálással stb.