SZAFI FREE ROPOGÓS KÉRGŰ HÁZIKENYÉR LISZTKEVERÉK 1000G

Elérhetőség:
raktáron 
Szállítás
1-2 munkanap
Cikkszám:
3221
Áfa 27:
27 % (benne van az árban)

1.990 Ft

db

Leírás

Szafi Free ropogós kérgű házikenyér lisztkeverék 1000g

SÓ NÉLKÜL!

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes hozzáadott olajtól mentes házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad.

Lassan felszívódó szénhidrátforrásként  délelőtti fogyasztásra ajánljuk a fogyni vágyóknak!

100 gramm kész kenyér GI értéke: 27 (a lenti recept alapján)

 

A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád. 

Próbálja ki a többi Szafi Free termékünket is (palacsinta, piskóta, nokedli stb.)

 

Összetevők: Teljes kiőrlésű hajdinaliszt, tápiókaliszt, teljes kiőrlésű köles liszt, útifűmaghéj liszt, bambuszrost liszt, térfogatnövelő szer: nátrium-karbonátok (szódabikarbóna), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav

 

Átlagos tápérték:

100g lisztkeverékben

100 g natúr kenyérben*

Energia:

1340 kJ (317,5 kcal)

758 kJ (180 kcal)*

zsír:

- amelyből telített zsírsavak:

1,2 g

0,6 g

0,9 g

0,3 g

szénhidrát:

- amelyből cukrok (1):

60,7 g

1,8 g

34 g

1,2 g

rost:

16,6 g

9,2 g

fehérje:

7,6 g

4,2 g

só:

0 g

0,6 g

* a lenti recept szerint (1 g kókuszolajjal lekenve)

(1): természetesen előforduló cukor a lisztben

Az adatok tájékoztató jellegűek!

 

 

Ropogós héjú illatos házi cipó recept

Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):

·   270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék

·   3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)

·   40 g frissen facsart 100%-os citromlé

·   300 g langyos víz

 

Elkészítés:

A vízben keverjük el a citromlevet és a sót, majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).

5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).

1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét.

Végül előmelegített forró sütőben 200 fokon 65 percig süssük.

Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.

 

Megjegyzés:

  • A sütőből kivéve a kenyér kérgét túl keménynek érezhetjük, de pár perc alatt bepuhul, és kellemesen ropogós lesz.
  • 8 db. zsemle vagy kifli formázható a fenti tésztából, így a sütési idő 40 percre rövidül.
  • Sütés után fagyasztható, kiengedés után ismét puha az állaga.

Ügyfeleink véleménye

Értékeléseddel és véleményeddel segíthetsz másoknak a döntésben, hogy mit érdemes megvenniük, kiemelheted a termék előnyeit, elmondhatod a vele kapcsolatos tapasztalataidat, és nem utolsó sorban nekünk is visszajelzéssel szolgálhatsz róla, hogy mennyire voltál elégedett vele - vagy magával a kiszolgálással stb.