Leírás
Szafi Free világos piskóta lisztkeverék 1000g
A lisztkeverékből gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, kukoricamentes, burognyamentes, rizsmentes, cukormentes hozzáadott olajtól mentespiskóta készíthető.
Lassan felszívódó szénhidrátforrásként délelőtti fogyasztásra ajánljuk a fogyni vágyóknak!
100 gramm kész piskóta GI értéke: 35 (a lenti recept alapján, eritrittel készítve)
A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád.
Próbálja ki a többi Szafi Free termékünket is (palacsinta, kenyér, nokedli stb.)
Összetevők: Teljes kiőrlésű hajdinaliszt, tápiókaliszt, teljes kiőrlésű köles liszt, teljes kiőrlésű cirokliszt, térfogatnövelő szer: nátrium-karbonátok (szódabikarbóna), útifűmaghéj liszt, savanyúságot szabályzó anyag: citromsav, vanilin kristály, só
Átlagos tápérték: |
100g lisztkeverékben |
100 g natúr piskótában* |
Energia: |
1400 kJ (330 kcal) |
788 kJ (186 kcal)* |
zsír: - amelyből telített zsírsavak: |
1,1 g 0,5 g |
0,6 g 0,3 g |
szénhidrát: - amelyből cukrok (1): |
70,2 g 1,6 g |
39,5 g 1 g |
rost: |
5,5 g |
3,1 g |
fehérje: |
7,2 g |
4,1 g |
só: |
0,2 g |
0,1 g |
* a lenti recept szerint (eritrittel készítve)
(1): természetesen előforduló cukor a lisztekben
Az adatok tájékoztató jellegűek!
Piskóta recept (18 cm-es tortához)
Hozzávalók:
· 250 g Szafi Free Világos piskóta lisztkeverék
· 160 g langyos víz
· 35 g 100%-os citromlé
· 70 g por eritrit - vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor
Elkészítés:
· Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki egy tortaformát diéta szerinti olajjal.
· Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ezután adjuk hozzá a por állagú édesítőt/cukrot, és alaposan keverjük el.
· Végül adjuk hozzá a piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, majd öntsük a formába a sűrű krémet.
· Előmelegített sütőbe 180 fokon 25 percig süssük alsó-felső sütési funkción.
· Rácson hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté, és töltsük meg a kedvenc tortakrémünkkel, végül tegyük pár órát hűtőbe.
Megjegyzés:
Aki porcukorral készíti, annak kb. 50 g porcukor is elegendő, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.
Ügyfeleink véleménye
Értékeléseddel és véleményeddel segíthetsz másoknak a döntésben, hogy mit érdemes megvenniük, kiemelheted a termék előnyeit, elmondhatod a vele kapcsolatos tapasztalataidat, és nem utolsó sorban nekünk is visszajelzéssel szolgálhatsz róla, hogy mennyire voltál elégedett vele - vagy magával a kiszolgálással stb.
A pontozás és véleményezés csak ügyfeleink számára lehetséges. Az értékeléshez be kell jelentkezned.