Általános szerződési feltételek

 Az alábbi dokumentum a Balauko Kft. által üzemeltetett http://www.biokikotobolt.hu/ internetes áruházunkban történő vásárlás jogi feltételeit tartalmazza. Ön megrendelésének jóváhagyásával a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) Korm.rendelet értelmében a feltételeket elfogadja, a visszaigazolás után a szerződés hatályba lép, ezért kérjük, rendelésének véglegesítése előtt olvassa el jelen Általános Szerződési Feltételeket (továbbiakban ÁSZF).

 1. Szolgáltató - céginformációk

Szolgáltató neve: Balauko Korlátolt Felelősségű Társaság

Képviselője: Laukó Balázs ügyvezető

Székhely: 2112, Veresegyház, Budapesti út 1/b

Bolti telefonszám: 06-28-384-127

E-mail: info@biokikoto.hu , vagy admin@biokikotobolt.hu 

Nyilvántartó Cégbíróság: Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság

Cégjegyzékszám: 13-09-155422

Adószám: 23918544-2-13

Statisztikai számjel: 23918544-4791-113-13

Felir azonosító: AA3441888

Bankszámlaszáma: 12021006-01339007-00100000

 1. Megrendelő

A kitöltött, elektronikusan jóváhagyott és elküldött megrendelőlapon szereplő előzetesen regisztrált személy, aki a megrendelés teljesítésével cégünket bízza meg. A regisztrációval Ön kijelenti, hogy cselekvőképes és rendelés megtételére jogosult személy.

 

 1. Adatvédelem és on-line vásárlásokra vonatkozó jogszabályok

A megrendelés és vásárlás során az Ön által megadott adatokat webáruházunk kizárólag a szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése, a rendelési feltételek későbbi bizonyítása, szükség esetén kapcsolatfelvétel céljából kezelheti. Az itt meghatározott célokból kezelt adatok törlésre kerülnek a szerződés létrejöttének elmaradása, a szerződés megszűnésének esetén, valamint a szerződés teljesülését követően. Adatait az Ön hozzájárulása nélkül harmadik fél részére nem adjuk át. Adatai kezelésekor az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggőszolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A.§-ban foglaltak szerint (amely részletei megtalálhatóak a következő elérhetőségen: http://www.complex.hu/kzldat/t0100108.htm/t0100108_0.htm), valamint a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII törvénynek megfelelően járunk el. Ezen felül, természetesen az internetes vásárlásokra is vonatkoznak a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény és a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvények rendelkezései.

Adatvédelmi politikánk:

A rendelés során kizárólag azokat az adatokat kérjük Öntől, melyekre a visszaigazoláshoz, szállításhoz a számla kiállításához feltétlen szükségünk van. Személyes adatait bizalmasan kezeljük, azokat harmadik fél rendelkezésére nem bocsátjuk, ez alól kivételt képeznek a termék kiszállítása érdekében a szállítást bonyolító cégnek adott adatok, mely azonban az Ön személyes adatait semmilyen formában nem őrizheti meg. Adatainak kezelésekor mindenben az Adatvédelmi Törvény előírásainak megfelelően járunk el. A Balauko Kft. fenntart minden, a weboldal bármely részének, bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával és terjesztésével kapcsolatos jogot. A weboldalhoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik. Előzetes írásos hozzájárulásunk nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek feldolgozása, értékesítése, kereskedelmi célból adatbázisban történő tárolása illetve forgalomba hozatala. A Balauko Kft. jogosult a weboldal bármely részének jogosulatlan felhasználásából eredő kárának a megtérítésére. Bár minden tőlünk telhetőt megteszünk, nem garantáljuk az oldal vagy annak elérését biztosító szerver vírusmentességét az oldal használata az igénybevevő saját felelősségére történik. Pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatás el nem olvasásából eredő, illetve elírásból, technikai problémákból eredő esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.

 

 1. A szerződés tárgya

A http://www.biokikotobolt.hu/ és http://www.biokikoto.hu/ webáruházakban található termékek. Az internetes áruházunkban megrendelhető árukat termékkategóriák szerint haladva találhatja meg. A webáruházban szereplő árak forintban értendőek, bruttó árak, azok tartalmazzák a mindenkori ÁFA összegét. Kérjük, hogy a megrendelés előtt tanulmányozza a termék felhasználására vonatkozó leírásokat, információkat, esetleges korlátozásokat. Ha a vásárlással kapcsolatosan kérdése van, kérjük keressen bennünket e-mailen vagy telefonon.

 

 1. A megrendelés menete

A megrendelés előtt regisztráció szükséges, ahol a Megrendelőnek meg kell adnia a vásárlás lebonyolításához szükséges adatait, számlázási, ill. szállítási címet.

A kiválasztott termékek egyszerűen "Kosár"-ba gyűjtve megrendelhetők, a felkínált lépések szerint:

 1. Bejelentkezés
 2. Kosár tartalmának ellenőrzése, módosítása a jobb felső BEVÁSÁRLÓ KOSÁR IKON melletti “TERMÉK” feliratra kattintva lehetséges
 3. Rendelés feladása
 4. Fizetési mód választása

 Megrendelését tehát az adatok értelemszerű kitöltése után a Rendelés jóváhagyása gombra kattintva küldheti el.

Megrendelését 24 órán belül e-mailben visszaigazoljuk. Abban az esetben, ha 24 órán belül nem kapja meg visszaigazoló e-mailünket, kérjük ellenőrizze levelezőprogramja levélszemét vagy “spam” mappáját! Abban az esetben, ha ott sem találja, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a telefonos elérhetőségünk valamelyikén, vagy e-mailben!

A megrendelt termékeket, általában 2-4 munkanapon belül szállítjuk. Átmeneti készlethiány esetén, megrendelését követően telefonon felvesszük Önnel a kapcsolatot további egyeztetés céljából.

Megrendelése akkor lép életbe, ha online megrendelését e-mailen vagy telefonon visszaigazoljuk. Az online áruházi rendszer által küldött automata visszaigazolás nem minősül kötelezettségvállalásnak.

 

 1. A fizetés módja

A megrendelés feladásához elengedhetetlen a szállítási (és a fizetési) mód kiválasztása.

A választható szállítási (és fizetési) módok az alábbiak.

 • Első szállítási mód - fizetés átutalással
 • Második szállítási mód - fizetés utánvéttel

A szállítási/fizetési módokkal kapcsolatos tudnivalók

Minimum vásárlási érték 4.000 Ft. Ez alatti értékű megrendelést nem feladottnak tekintünk és nem teljesítjük!

Kiszállítást kizárólag Veresegyház 7 km-es körzetében vállalunk a koronavírus fertőzés okozta terhelés és árúhiány miatt. Kiszállítási körzet: Veresegyház-Gödöllő-Őrbottyán.

A fenti körzeten kívül eső területekre feladott megrendelések törlésre kerülnek és nem teljesülnek.

I. INGYENES áruátvételi lehetőségek:

- INGYENES KISZÁLLÍTÁS 7.900 Ft feletti rendelés esetén - kizárólag Veresegyház 20 km-es körzetében a fentiek szerint

- Személyes bolti átvétel: Veresegyház, Budapesti út 1/b: BIOKIKÖTŐ BOLT (CBA Príma melleti üzletsoron)

 

II. Szállítási díjköteles tételek (bruttó szállítási költségek):

- UTÁNVÉTTEL: 490 Ft (4.000-7.900 Ft rendelés között)

- Előzetes átutalással: 290 Ft (4.000-7.900 Ft rendelés között.

 

A megrendelésről a vevő emailben visszaigazolást kap, amelyben a választott szállítási (és fizetési) mód is szerepel, az esetleges szállítási költségekkel együtt.

A szállítás a választott módnak megfelelően a fizetés megtörténte (az ellenérték megérkezése ill. kézhez vétele) után esedékes.

 

Személyes bolti átvétel esetében nagyon fontos, hogy az összekészített megrendelést maximum 3 munkanapig áll módunkban tartani, így azt követően a megrendelést töröljük. Természetesen bolti vásárlásra így is lehetőség van, de a bolti árainkon és bolti feltételek mellett. Ez azt is jelenti, hogy webáruházas kedvezményeink, kuponjaink nem érvényesek!

Átutalás esetén a közleményben kérjük tűntesse fel, a webáruházban regisztrált felhasználó nevét!

Bankszámla számunk - BALAUKO KFT: 12021006-01339007-00100000

Átutalásos fizetés esetén akkor áll módunkban kiszállítani a terméket, amennyiben számlánkra megérkezett a megrendelt termék ellenértéke!

A kiszállítás  előre egyeztetett időpontban történik. Kérjük, a megjegyzés rovatba a szállítással kapcsolatos minden lényeges információt írjon be (pl. ha más az átvevő, mint a megrendelő).

Készpénzes utánvét esetén a kiszállításnál, az áru átvételekor kell az ellenértéket megfizetni (rendelt áru ellenértéke magyar forintban értendőek).

A termékhez kapcsolódó esetleges információs anyagot, illetve a számlázási adatoknál megadott névre, címre kiállított számlát a csomagban mellékeljük.

Felhívjuk kedves megrendelőink figyelmét, hogy kiszállítást maximálisan két alkalommal próbálunk meg kivitelezni, maximum 5 munkanapon belül. Az öt munkanapot meghaladó, nem teljesült kiszállításhoz tartozó megrendeléseket törli rendszerünk.

 1. Elállási jog

Az elállási jog csak a házhozszállítással átvett termékekre, illetve csak végső fogyasztókra vonatkozik, tehát a termékvásárlásra vonatkozó szerződést gazdasági tevékenységen kívül eső célból megkötő személyekre. Amennyiben a Megrendelő az árut személyesen veszi át, az ügylet "normál" vásárlásnak minősül, így nem tartozik a távollévők között kötött szerződések körébe.

A távollévők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II.5.) számú Kormányrendelet szerint a Megrendelő (Fogyasztó) szerződéstől 14 naptári napon belül elállhat.

A Megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket. A Megrendelőt ezen felül egyéb költség nem terheli, a szolgáltató azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

A Megrendelő által kifizetett összeget elállás esetén 5 munkanapon (de legkésőbb 30 napon belül) visszatérítjük a Megrendelő által megadott bankszámla számra.

Elállásra vonatkozó igényt határidőn belül jelezni kell felénk, további feltétel, hogy a termék gyári, minden csomagolási és termékelemet tartalmazó csomagolásban, hibátlan állapotban, karc és sérülésmentesen érkezzen vissza. Ezek hiányában nem vállaljuk a termék visszavételét, illetve a terméket visszajuttatjuk a vásárlónak, saját költségére.

Veresegyház, 2015.01.27.

Balauko Kft